Fericire într-un zâmbet ediția a III-a, Holm, 30 iunie - 02 iulie 2017

Evenimente Iulie 17, 2017

Tabăra „Fericire într-un zâmbet”- ediția a III-a

 Holm, 30 iunie – 02 iulie 2017

 

Cu voia Preasfintei Treimi și binecuvântarea Înaltpreasfințitului nostru Părinte Mitropolit Teofan, în perioada 30 iunie – 02 iulie 2017, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Holm a fost gazda a 85 de tineri cu vârste cuprinse între 5 și 21 de ani, proveniți din parohii ortodoxe de mediul rural ale Protopopiatului Iași III și care au participat la cea de-a III-a ediție a Taberei „Fericire într-un zâmbet”.

Tabăra „Fericire într-un zâmbet”- ediția a III-a

 Holm, 30 iunie – 02 iulie 2017

 

Cu voia Preasfintei Treimi și binecuvântarea Înaltpreasfințitului nostru Părinte Mitropolit Teofan, în perioada 30 iunie – 02 iulie 2017, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Holm a fost gazda a 85 de tineri cu vârste cuprinse între 5 și 21 de ani, proveniți din parohii ortodoxe de mediul rural ale Protopopiatului Iași III. Astfel, în cadrul taberei anuale „Fericire într-un zâmbet”, ajunsă la cea de-a III-a ediție, tineri din Parohiile „Pogorârea Sfântului Duh” – Hoisești, „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Dumitreștii Gălății, „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” – Mironeasa, „Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir” – Cosițeni, „Sf. Ierarh Nicolae” – Podu Iloaiei, „Sf. Împărați Constantin și Elena” – Bordea s-au alăturat tineriolor enoriași ai Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Holm, pentru a împărtăși valorile Ortodoxiei și bucuria de a valorifica timpul pe care ni l-a dăruit Dumnezeu.

La realizarea acestui frumos și folositor eveniment și-au adus aportul șase voluntari ai proiectului „Tabăra din pridvorul satului” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, coordonați de Sectorul de Misiune Statistică și Prognoză Pastorală al Centrului eparhial Iași, care s-au alăturat voluntarilor A.T.O.R. Holm și membrilor clubului Credo Impact al parohiei.

Prima zi a taberei a debutat cu rânduiala binecuvântării acestei întâlniri, săvârșită de preotul paroh Narcis Rășcanu împreună cu Pc. Pr. Victor Gabriel Merișescu (Parohia Dumitreștii Gălății) și Pc. Pr. Cristian Rotaru (Parohia Hoisești). După un scurt cuvânt introductiv rostit de preotul paroh, frumoasele sfaturi primite de la ceilalți doi preoți și indicațiile prețioase oferite de Andrei Dorneanu, coordonatorul voluntarilor A.T.O.R., tinerii participanți au putut viziona retrospectiva ediției anterioare a taberei, iar cei care au participat și anul trecut la Tabăra „Fericire într-un zâmbet” au putut vorbi despre experiența avută și despre ce i-a motivat să fie și anul acesta împreună cu noi.

După ce i-au cunoscut pe voluntari, tinerii au fost împărțiți, în funcție de vârstă, pe grupe și sub îndrumarea unui coordonator s-au prezentat, și-au ales un sfânt ocrotitor și au confecționat steagul grupei. Cu ajutorul unor jocuri de cunoaștere, participanții s-au apropiat mai mult unii de alții punând bazele unei adevărate echipe fundamentată pe prietenie.

După rugăciunea de seară rostită de tineri, în biserica parohială, sub coordonarea preoților, a fost vizionat, în aer liber, un film tematic.

            A doua zi a taberei a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la care am avut bucuria de a-i cumineca cu Sfânta Euharistie pe tinerii care s-au pregătit prin Taina Mărturisirii de a-L primi pe Mântuitorul Hristos spre sfințirea sufletelor și trupurilor lor.

            Ziua a continuat cu desfășurarea atelierelor de dans, muzică, creație și jocuri sportive, iar după masa de prânz tinerii au trecut, cu entuziasm, peste probele Vânătorii de comori.

Tot în această zi ne-am bucurat de prezența Părintelui Arhimandrit Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune, Statistică și prognoză Pastorală, care le-a vorbit tinerilor despre curajul de a trăi conform valorilor creștinești și morale într-o societate în care e din ce în e mai greu să discerni între reale și false valori.

Seara s-a încheiat cu dans și cântec în jurul unui frumos foc de tabără, la a cărui lumină văzduhul a fost umplut de rugăciunile de seară rostite de copii sub coordonarea părintelui paroh și a părintelui Cristian Rotaru, cărora li s-a alăturat și Pc. Pr. Ioan Cârcu (Parohia Mironeasa).

            Întâlnirea cu Hristos în Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a reprezentat momentul principal al celei de-a treia zi a taberei. Răspunsurile la strană au fost date de tinerii paricipanți și de enoriașii prezenți, sub coordonarea voluntarilor A.T.O.R., iar la momentul împărtășirii preotului slujitor, biserica a răsunat de imne închinate Dreptcredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, a cărui pomenire s-a săvârșit.

            Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost urmată de festivitatea de încheiere a taberei, unde tinerii și voluntarii au împărtășit impresii, au putut viziona un clip cu retrospectiva taberei și au fost răsplătiți cu diplome și cadouri.

            De asemenea, am avut bucuria sărbătoririi aniversării unui participant la tabără, anume Coteanu Dragoș, care a împlinit vârsta de 16 ani precum și a aniversării onomasticii participanților care poartă numele Sfântului Voievod Ștefan cel Mare cărora cu dragoste și bucurie le-am oferit un cadou și le-am urat, prin cânt, să aibă parte de mulți, fericiți și de Dumnezeu binecuvântați ani.

            Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să săvârșim această lucrare în ogorul Lui și că ne-a trimis oameni care ne-au sprijinit în oferirea meselor și gustărilor pentru toți participanții și pentru care ne rugăm ca Dumnezeu să le răsplătească fapta cea bună, păstrându-le anonimatul, după dorința lor. De asemenea, mulțumim și Pc. Pr. Toma Grădinaciuc, care ne-a oferit icoane ce au fost oferite celor mai implicați și mai cooperativi participanți la tabără.

            Cu nădejdea realizării a cât mai multe ediții a Taberei „Fericire într-un zâmbet” și a cât mai multor acțiuni cu și pentru tineri, cărora le lăsăm ca moștenire patria și credința strămoșească, rugăm pe Milostivul Dumnezeu să ne întărească în credință și dragoste față de el și de semeni.

Citește alte articole despre: tabără