Slujba de sfințire a Icoanei Maicii Domnului în ziua de prăznuire a Soborului Maicii Domnului

Evenimente Decembrie 26, 2017

Astăzi, 26 Decembrie 2017, cu prilejul sărbătoririi Soborului Maicii Domnului, a Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana şi a Sfințitului Mc. Eftimie Mărturisitorul, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” - Holm au fost încununate lucrările săvârşite în decursul anului 2017 prin sfințirea Icoanei Maicii Domnului cu Pruncul Iisus .

Prin vrerea lui Dumnezeu, cu jertfa enoriaşilor şi a închinătorilor acestei parohii, în anul acesta a fost realizată construcția a 46 metri liniari de gard împrejmuitor şi a porților de acces în curtea bisericii. În semn de mulțumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu dar şi pentru a vesti tuturor creştinilor, încă de la intrarea în curtea bisericii că Maica Domnului este ocrotitoarea locaşului de cult din Parohia Holm, a fost realizată, în tehnica sticlei pictate şi fuzionate multistrat o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul în brațe "Dulcea Sărutare" care a fost înrămată într-o ramă de inox şi montată pe unul dintre stâlpii porților de acces în curtea bisericii.

Slujba de sfințire a icoanei şi de binecuvântare a lucrărilor săvârşite a fost precedată de slujba Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii săvârşită în sobor. Sub protia părintelui Arhimandrit Valerian Radu, slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi au slujit alături de părintele  paroh Narcis Răşcanu, Pr. Mihail Roşu, protopop al Protopopiatului Iaşi III şi Pr. Victor Gabriel Merişescu.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop, a vorbit despre multamilostivire a lui Dumnezeu față de om pentru care s-a deşertat de slavă şi s-a întrupat, luând chip de rob, pentru ca pe oameni să-i elibereze de sub robia păcatului.

De asemenea, părintele protopop a vorbit despre importanța deosebită pe care o are Maica Domnului în istoria mântuirii noastre şi despre mijlocirea pe care o are la tronul Dumnezeirii pentru cei ce o cinstesc cu credință.

Totodată, părintele Arhimandrit Valerian Radu a vorbit despre datoria morală pe care o avem pentru a păstra şi a spori moştenirea sfântă pe care am primit-o de la înaintaşii noştrii, pentru ca la rândul nostru să transmitem copiilor şi nepoților noştri moştenirea sfântă a credinței strămoşeşti, manifestată prin zidirea şi înfrumusețarea locaşurilor de cult şi a dragostei față de țară prin oferirea unei educații sănătoase copiilor şi nepoților noştri.

După săvârşirea slujbei de sfințire a icoanei, toți ceştinii prezenți au participat la agapa frățească pregătită cu drag de oameni inimoşi, care din darurile primite de la Dumnezeu au ales să dăruiască şi altora spre slava Pruncului născut în ieslea din Bethleem.

Citește alte articole despre: sfintire icoana Dulcea sarutare Holm