Tineri din Holm pe podiumul festivalului – concurs „Poezie în glas de copil”, ediția a VIII – a, 15 iulie 2018

Evenimente Iulie 20, 2018

Bucuria participării tinerilor din parohia noastră, a devenit cu atât mai mare cu cât Marele Trofeu al organizatorului a fost acordat tânărului Bostan Marius, care a recitat poezia „El – Zorab” de George Coșbuc.

În data de 15 iulie 2018, începând cu ora 16:00 a debutat cea de-a VIII – a ediție a festivalului concurs „Poezie în glas de copil” organizat de Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Dumitreștii Gălății încredințată spre păstorire Pc. Pr. Victor – Gabriel Merișescu.

În acest an, tineri din nouă parohii ale Arhiepiscopiei Iașilor, din care una din județul Vaslui, s-au unit pentru a-și exprima dragostea față de poezie în fața tuturor iubitorilor de artă lirică prezenți la eveniment și a unui juriu de specialitate compus din Pc. Pr. Mihail Roşu, protopop al Protopopiatului Iaşi III (preşedinte de onoare), prof. Viorica Mâncă (preşedinta juriului), scriitorul Constantin Strachinaru, poeta Sofia Timofte, prof. univ. dr. Cristina Ghiciuc, prof. Loredana Bortaş, studenta Diana Nafureanu şi Doru Poputoaia, consilier al Parohiei Dumitreştii Gălăţii.

Pentru al III – lea an consecutiv, tineri ai Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Holm, coordonați de preotul paroh, Narcis Rășcanu, paricipă la acest eveniment cultural, care de la an la an devine tot mai complex.

Bucuria participării tinerilor din parohia noastră, a devenit cu atât mai mare cu cât Marele Trofeu al organizatorului a fost acordat tânărului Bostan Marius, care a recitat poezia „El – Zorab” de George Coșbuc.

Alături de el, un alt tânăr din Holm, Grigorescu Ilie, a urcat pe podiumul festivalului, obținând premiul al II-lea la secțiunea de interpretare a poeziei religioase, categoria mare (11 – 18 ani) recitând poezia „Am greșit...” de pr. Sorin Croitoru.

Cu acest prilej felicităm pe organizatorul acestui festival, Pc. Pr. Victor – Gabriel Merișescu, pe familia sa și enoriașii parohiei pe care o păstorește, pentru sprijinul pe care i-l acordă, pe toți participanții și nu în ultimul rând pe cei doi tineri din Holm, care ne-au făcut mândri de reușita lor, Bostan Marius și Grigorescu Ilie.

Totodată ne reaminitim cu drag de edițiile anterioare, la care tinerii din parohia noastră au participat și obținut rezultate la aceste festival concurs, Bostan Marius (premiul I în anul 2016 la secțiunea de interpretare a poeziei laice, categoria mare și premiul I în anul 2017 la secțiunea de interpretare a poeziei religioase, categoria mare), Grigorescu Ilie (premiul I în anul 2017 la secțiunea de interpretare a poeziei laice, categoria mare), Dogaru Emilian Mihai (premiul al III – lea în anul 2016 la secțiunea interpretare a poeziei religioase, categoria mare) Iantz Theodor, Ciornea Andra, Iantz Florentina, Bostan Loredana Elena.

Citește alte articole despre: Holm Poezie in gals de copil editia a VIII-a